קונים הכי טוב לטעום לפני, כי קשה לאמוד את הטעם ואת רמת הבשלות לפי המראה. רימונים חבוטים (או בהירים) יכולים להפתיע ולהיפך. בגדול אפשר לומר שככל שהפרי בשל — כך הוא מתוק יותר.
מאחסנים אפשר בטמפ’ החדר, אבל במקרר הוא יכול להחזיק מעמד הרבה יותר – אפילו כמה חודשים, במיוחד אם הוא ארוז בשקית ניילון “נושמת”.
מגרגרים כדי לפרוק את הרימון באלגנטיות, בלי חבטות, שפריצים או כתמים – מסירים מהבסיס ומהכתר עיגול בעובי 1/2 ס”מ (בלי לפגוע בגרגרים). אח”כ חורצים את הקליפה לאורך הקרומים הלבנים כמו בתפוז (ראו תמונה למעלה), פותחים לפלחים ומפרידים את הגרגרים. אחרי הקילוף הגרגרים נשמרים בקירור רק אם הם שלמים. גרגרים פצועים עוברים תסיסה בתוך כמה ימים.
בריאות אכילה או שתייה של רימון מאטה תהליכי הזדקנות, מונעת התפתחות סרטן, מועילה לבריאות הלב ומספקת לגוף שלל ויטמינים, מינרלים וברזל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב, מוסיפים בצל ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית להזהבה קלה.
2
מוסיפים חלקי עוף, מתבלים ומטגנים כמה דקות משני הצדדים עד הזהבה.
3
יוצקים לסיר מיץ ורכז רימונים ומביאים לרתיחה.
4
מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה מאוד במשך 3 שעות עד שהתבשיל משחים והרוטב מסמיך.
5
לקראת סוף הבישול מוסיפים כוס גרגרי רימונים. מגישים חם עם אורז.
במקום לבשל על הכיריים אפשר לאפות אותו משך זמן ב-140 מעלות, להוסיף גרגרי רימונים ולהגיש.