מתכון

בצק שמרים כרוך עם פטנט – מתכון בסיסי

רות אוליבר חושפת סוד שהיא שומרת בבטן 25 שנה ומגלה קיצור דרך מהפכני בדרך לדניש המושלם

50,447 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
בצק שמרים דפוף עם פטנט - מתכון בסיסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
בצק שמרים דפוף עם פטנט - מתכון בסיסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

מאחורי השם הלא-סקסי בעליל “בצק שמרים דפוף” מסתתר אחד הבצקים המשובחים ביותר בקונדיטוריה. אופים ממנו קרואסונים, דנישים ועוד פלאים מתוקים ומלוחים, אלא שההכנה שלו היא סיוט גם לקונדיטורים מנוסים. רות אוליבר חושפת סוד שהיא שומרת בבטן 25 שנה ומגלה קיצור דרך מהפכני בדרך לדניש המושלם.
נכון, יש כאן קיפולים ורידודים, אבל בהשוואה להכנת בצק שמרים דפוף אמיתי (עם קיפולי חמאה) — מדובר במשחק ילדים. עקבו אחרי התמונות כדי להבין את התהליך במדויק.
מהמתכון הבא יתקבלו כמעט 2 קילו בצק, שיספיקו ל-3 עוגות קראנץ או לכ-24 מאפים אישיים. אפשר לשמור את הבצק בקירור כמה ימים או להקפיא — ראו הוראות בסוף המתכון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק שמרים:

לקיפולים:

אופן ההכנה

מכינים בצק שמרים:

1

שמים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים מים וחמאה ולשים 7-5 דקות לקבלת בצק רך, לא דביק ונוח לעבודה.

מקפלים בצק עלים לשמרים:

2

פורסים את בצק העלים המרודד למלבן ומחלקים ל-2 ריבועים בגודל שווה.

הכנת בצק דפוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

3

מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את בצק השמרים לגודל מחצית מגודלו של בצק העלים. מניחים את בצק השמרים על ריבוע בצק עלים באופן חופף ומכסים בריבוע הנוסף, כך שנוצר סנדוויץ’ של בצק עלים שבאמצעו בצק שמרים. מקפלים את הסנדוויץ’ לשניים, כך שמתקבל מלבן קטן יותר.

הכנת בצק דפוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

4

מקמחים שוב משטח עבודה ומניחים את המלבן כשהצד הפתוח של הקיפול מופנה לצד ימין.

4

5

מרדדים למלבן בגודל 30×60 ס”מ ומקפלים אותו כמו מעטפה: מקפלים את השליש התחתון על השליש האמצעי ומניחים עליהם את השליש העליון.

5

6

מסובבים את הבצק המקופל כך שהצד הפתוח של הקיפול שוב פונה לימין ומרדדים למלבן בגודל 30×60 ס”מ. מקפלים שוב לצורת מעטפה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לתפיחה של 6 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה.

הכנת בצק עלים דפוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

7

זהו, הבצק מוכן לעבודה אפשר להשתמש בו או לשמור במקרר עד יומיים.

טיפ: בצק למזווה
אם רוצים להקפיא, מתפיחים רק שעה אחת בטמפ’ החדר, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.לפני השימוש מפשירים במקרר במשך לילה.