מתכון

בקר סצ'ואני בחצילים

המנה הזאת היא חלק מהמיתולוגיה של ״ין יינג״ הסינית של השף ישראל אהרוני

152,002 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בקר סצ'ואני בחצילים
בקר סצ'ואני בחצילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לטיגון עמוק:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים את הבשר שעה לפחות.

2

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, למעט הקרמל.

3

מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק, עד שהן שחומות. מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד.

4

מחממים ווק ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהווק חם מאוד, מוסיפים את הבשר.

5

מטגנים 2 דקות ומוציאים מהווק.

6

מוסיפים לווק 2 כפות שמן. מטגנים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף במשך דקה, תוך כדי ערבוב.

7

מוסיפים את הבשר ואת החצילים ומטגנים-מערבבים דקה נוספת. יוצקים קרמל, מערבבים חצי דקה ומוסיפים את חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים, עד שהרוטב סמיך ומצפה היטב את מרכיבי המנה.

8

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.