חותכים לקוביות קטנות ומשתדלים שכל קובייה תכיל כדור לוטוס קטן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבראוניז:
אופן ההכנה
מכינים כדורי לוטוס:
1
מנפים אבקת סוכר לקערה. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב בעזרת כף או כפית עד שמתקבלת תערובת דמויית בצק נוח, רך ולא דביק.
2
יוצרים כדורונים בקוטר כ-2-21/2 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.
3
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבראוניז:
4
ממיסים שוקולד, חמאה ואבקת קפה נמס במיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות.
5
מוסיפים לבלילה ביצים אחת-אחת וטורפים היטב עד שהן נטמעות. מנפים מעל התערובת קמח, מוסיפים מלח ומערבבים היטב רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
6
יוצקים לתבנית את בלילת הבראוניז ומיישרים את פני השטח בעזרת מרית. נועצים את כדורוני הלוטוס בבלילה בפיזור אקראי, כך שפניהם יבצבצו מעט.
7
אופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם פירורים לחים.
8
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים את התבנית למקרר למשך שעתיים בכדי להקל על החיתוך.
9
מסירים את השוליים בעזרת סכין ארוך ומשונן וחותכים את הבראוניז לריבועים בגודל 3 ס”מ.
10
שומרים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר עד 3 ימים או במקרר עד שבוע.