גיוונים:
- ניתן להחליף את הדבש בסילאן או בדבש ענבים.
- אם אין תירוש אפשר להחליף במים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים צימוקי ענבים:
1
מבשלים דבש עם תירוש או מים בסיר קטן עד שמתחיל לבעבע. מוסיפים אשכולות ענבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה, ומדי פעם הופכים את האשכולות. הרעיון הוא שהנוזלים יצטמצמו לסירופ והענבים יצטמקו עד למידה הרצויה לכם.
מגישים:
2
משפשפים פרוסות לחם בשום, עורמים עליהן גבינה ומניחים אשכול ענבים.