מתכון

ברוסקטה פפרונטה

נשנוש מהיר לאירוח שפותח היטב את התאבון

2,267 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
ברוסקטה פפרונטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
ברוסקטה פפרונטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

גיוונים:

  • ניתן להחליף את הפלפל ירוק חריף במעט צ'ילי גרוס – לפי דרגת החריפות הרצויה.
  • ניתן להחליף את החומץ יין בחומץ הדרים 5%

מה עושים עם פפרונטה?

סקלופיני בפפרונטה משטחים חזה עוף דק-דק וטובלים בקמח. מטגנים דקה מכל צד, מוסיפים כף פפרונטה ומעט יין לבן או מים לדילול ומבשלים יחד דקה-שתיים.

קציצות בפפרונטה מביאים לרתיחה כוס וחצי פפרונטה עם מעט יין או מים לדילול ומוסיפים קציצות עוף, בקר או דגים. מבשלים 15 דקות ומגישים.

שקשוקה פפרונטה מביאים לרתיחה כוס פפרונטה עם מעט מים לדילול ושוברים פנימה ביצים. מבשלים 6-3 דקות (תלוי איך אוהבים את החלמון, אפשר גם לכסות לקבלת חלמון עם מעטה אטום) ומגישים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפפרונטה:

לברוסקטה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הפפרונטה

1

מזהיבים בצל ופלפל חריף כ-3 דקות במחבת עם שמן חם. מוסיפים פלפלים, עגבניות ואם רוצים גם תימין. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שהירקות רכים והטעמים מתמזגים. אם מבשלים על להבה נמוכה, אין צורך להוסיף נוזלים.

2

מוסיפים חומץ וזיתים ומבשלים עוד כ-5 דקות ללא כיסוי. מתבלים. מכבים את הלהבה, ואם רוצים מוסיפים עלי בזיליקום

מכינים את הברוסקטות ומגישים

3

קולים לחם בתנור או בטוסטר עד הזהבה. מזלפים שמן זית ומשפשפים בשן שום. מניחים מעל פפרונטה ומעליה פיסת מוצרלה.