החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את המלית:
2
טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מרכיבים את הברק ואופים:
3
מקמטים 5 עלי פילו או יופקה ומסדרים בתבנית, כך שכל תחתית התבנית מכוסה. יוצקים מעל מחצית מן המלית. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית. מכסים את המאפה ב-2 עלי פילו ודוחסים את שולי הבצק לתוך התבנית. יוצקים חלב ומפזרים קוביות חמאה באופן שווה.
4
אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהברק זהוב.
5
מגישים חם. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.