מתכון

בריק גבינות

מאפה טעים וקל להכנה של עלי פילו וגבינות

94,746 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
בריק גבינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בריק גבינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית:

2

טורפים ביצים וחלב בקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מרכיבים את הברק ואופים:

3

מקמטים 5 עלי פילו או יופקה ומסדרים בתבנית, כך שכל תחתית התבנית מכוסה. יוצקים מעל מחצית מן המלית. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית. מכסים את המאפה ב-2 עלי פילו ודוחסים את שולי הבצק לתוך התבנית. יוצקים חלב ומפזרים קוביות חמאה באופן שווה.

4

אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהברק זהוב.

5

מגישים חם. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.