מתכון

בר-ים עם פקוס וחמאה שרופה

במתכון זה מככב הפקוס, שעונתו היא בקיץ והוא קרוב משפחה של המלפפון

3,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים פירה תפו"א:

1

מבשלים תפוחי אדמה במי מלח כשעה עד להתרככות. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה חלק.

בינתיים מכינים חמאה שרופה וציפוי פנקו:

2

מחממים סיר קטן עם חמאה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 4-3 דקות עד שהחמאה משחימה ומפיצה ריח אגוזים.

3

מחממים מחבת עם 4 כפות חמאה שרופה ומטגנים פירורי פנקו דקה-שתיים עד לקבלת גוון זהוב.

בסמוך להגשה:

4

מחממים היטב מחבת עם מעט שמן. מוסיפים פילטים של דג עם העור כלפי מטה, מפזרים עליהם מחצית מפירורי הפנקו ומתבלים במלח. מטגנים 2 דקות עד שהעור משחים מעט. הופכים ומטגנים דקה להזהבה עדינה. מעבירים לצלחת הגשה.

5

מוסיפים לאותה מחבת כף שמן ומקפיצים פקוס על להבה גבוהה 3-2 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים את יתרת פירורי הפנקו, מערבבים ומעבירים לצלחות ההגשה.

6

מוסיפים לפירה שמנת מתוקה וחמאה, מתבלים ומערבבים. מניחים 3-2 כפות פירה לכל סועד.