החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים פירה תפו"א:
1
מבשלים תפוחי אדמה במי מלח כשעה עד להתרככות. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה חלק.
בינתיים מכינים חמאה שרופה וציפוי פנקו:
2
מחממים סיר קטן עם חמאה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 4-3 דקות עד שהחמאה משחימה ומפיצה ריח אגוזים.
3
מחממים מחבת עם 4 כפות חמאה שרופה ומטגנים פירורי פנקו דקה-שתיים עד לקבלת גוון זהוב.
בסמוך להגשה:
4
מחממים היטב מחבת עם מעט שמן. מוסיפים פילטים של דג עם העור כלפי מטה, מפזרים עליהם מחצית מפירורי הפנקו ומתבלים במלח. מטגנים 2 דקות עד שהעור משחים מעט. הופכים ומטגנים דקה להזהבה עדינה. מעבירים לצלחת הגשה.
5
מוסיפים לאותה מחבת כף שמן ומקפיצים פקוס על להבה גבוהה 3-2 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים את יתרת פירורי הפנקו, מערבבים ומעבירים לצלחות ההגשה.
6
מוסיפים לפירה שמנת מתוקה וחמאה, מתבלים ומערבבים. מניחים 3-2 כפות פירה לכל סועד.