מתכון

ג'או דזה במילוי שפונדרה ומשמש מיובש

מנה עיקרית חגיגית מהמטבח האסייתי - כיסנים במילוי בשר מתובל

מרץ 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית שפונדרה, משמשים וכוסברה

לאידוי-טיגון:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: 

1

שמים קמח, מלח, שמן ו-1/2 כוס מים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות בינונית-נמוכה כ- 10 דקות עד שהבצק נאסף לגוש סביב וו הלישה. לוחצים על הבצק בעזרת האגודל - אם הוא קשה מדי ולא נוצר שקע, מוסיפים מעט מים חמים תוך כדי לישה ובהדרגה; אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.

2

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות מחוץ למקרר (הבצק יישמר עד 24 שעות במקרר).

מכינים את המלית:

3

מערבבים את כל חומרי המלית במהירות לתערובת אחידה.

ממלאים, מקפלים ומאדים-מטגנים:

4

מרדדים את כדורי הבצק ל-2 דפים בעובי 3 מ"מ במכונת פסטה או בעזרת מערוך על משטח עבודה מקומח. מפדרים את פני הבצק בקמח וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול בצק ומקפלים לחצי עיגול. באחת מפינות חצי העיגול מהדקים את הדפנות זו לזו וממשיכים בכיוון הדופן הרחוקה מכם תוך כדי הידוקה לדופן הקרוב אליכם.

5

מחממים כפית שמן קנולה במחבת רחבה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מניחים את הכיסנים במחבת בשכבה אחת כשהם צמודים זה לזה ומטגנים כ- 3 דקות עד שהתחתית מזהיבה (אם המחבת אינה מכילה את כולם, מטגנים-מאדים בכמה מחזורים).

6

מוסיפים למחבת מים עד 2/3 גובה הכיסנים וכפית שמן שומשום. מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים על להבה בינונית כ- 5 דקות ומסירים את המכסה. אם המים לא התאדו כליל, מבשלים ללא כיסוי עוד כדקה עד שכל המים מתאדים.

7

ממשיכים בטיגון של כחצי דקה נוספת ומסירים מהכיריים. מגישים חם.