לגבינת עיזים אורלי מוסיפה מעט קליפת לימון מגוררת שנותנת ארומה הדרית נעימה. שימו לב – את הגאלט הזה אוכלים חם ולא שומרים למחרת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
להרכבה:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מביאים לרתיחה הרבה מים בסיר, מוסיפים כרשה וחולטים כ-15 דקות עד שהיא רכה במידה. מעבירים למי קרח ומסננים. חותכים למקטעים באורך 8 ס”מ וחוצים אותם לאורכם.
2
מערבבים את שאר חומרי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים, אופים ומגישים:
3
מחממים תנור ל-200 מעלות.
4
מרדדים מעט את הבצק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים.
5
מורחים את מלית הגבינה על הבצק ומשאירים 5 ס”מ שוליים.
6
מסדרים את רצועות הכרשה בצורה אלכסונית כך שייווצר מעין זיג זג. מברישים את הכרשה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
7
מקפלים את שולי הבצק על המלית ומברישים בביצה.
8
אופים 30-25 דקות עד שהמאפה זהוב. מגישים מיד.