מתכון

גונדי

כופתאות קלילות, עשויות מעוף טחון, קמח חומוס ובצל, מתובלות ומנחמות. רק המטבח הפרסי יכול לספק כזה איזון טעמים

109,571 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
גונדי. צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
גונדי. צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

בפעם הראשונה שראיתי גונדי במרק חשבתי שמישהו התעצל והכין קניידלעך ענקיים. בטעימה מתגלה עולם אחר: כופתאות קלילות ועדינות, עשויות מעוף טחון, קמח חומוס ובצל, מתובלות ומנחמות. רק המטבח הפרסי יכול להיות אחראי לכזה איזון טעמים. זהו המתכון למרק הגונדי הראשון שהיכרתי – של הבשלנית מרים בחשי, שבתה למדה אתי בסמינר. אכלתי הרבה גונדי מאז, אבל זהו בעיני המתכון המושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק:

לכופתאות:

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

מבשלים גרגרי חומוס לריכוך במשך שעה-שעתיים - תלוי במידת הטריות. מסננים.

2

שמים בסיר עוף, חומוס, קישואים ולימונים פרסיים ומתבלים בכורכום ומלח. יוצקים מים עד גובה 3-2 ס”מ מעל תכולת הסיר (כ-½2 ליטר) ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.

מכינים את הגונדי ומבשלים במרק:

3

שמים בקערה עוף טחון, בצל, אבקת חומוס, שמן, ותבלינים ומערבבים. התערובת צריכה להיות רכה אך נוחה לעיצוב. מוסיפים מים לפי הצורך, אם התערובת סמיכה מדי.

4

מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 7-6 ס”מ.

5

מכניסים את הכדורים למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי בסיר מכוסה למחצה.

6

מגישים מייד או מחממים שוב בתוך המרק לפני ההגשה.