מתכון

גושט גידג’ה

מבחוץ - לחמנייה קטנה ותמימה למראה, אבל אחרי ביס אחד מבינים מדוע שמו של המאפה הבוכרי הזה יצא למרחוק

3,283 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
גושט גידג’ה . צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
גושט גידג’ה . צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לבצק רך ונעים למגע. מקמחים אותו מעט, מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות. הבצק אינו אמור להכפיל את נפחו.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

ממלאים ואופים

3

חובטים בבצק כדי להוציא ממנו אוויר ומחלקים ל-30 כדורים בגודל ביצה (כ-30 גרם כל אחד).

4

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מרדדים כל כדור על נייר אפייה לקוטר 12-10 ס”מ ועובי 3-2 מ”מ. מניחים במרכז העיגול כף גדושה מאוד (או 2 כפות רגילות) ממלית הבשר, צוררים את שולי הבצק מעל המלית וסוגרים ללחמנייה. מוודאים בצביטה שנקודת החיבור אטומה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

6

אופים 35-30 דקות או עד שפני המאפה זהובים. מגישים מייד או מצננים ושומרים מכוסה בטמפ’ החדר. אפשר גם להקפיא ולחמם מחדש בתנור.