מתכון

ג’לי מוסקט, אגסים ואוכמניות

אם אתם מסתבכים עם קינוחים לפסח הינה הפתרון: קינוח ג'לי מהיר ומרשים בזכות האוכמניות המשובצות בו

2,439 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
ג’לי מוסקט, אגסים ואוכמניות. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר
ג’לי מוסקט, אגסים ואוכמניות. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר

סיפור בצנצנת
הרומן של משפחת הוברמן עם כלי זכוכית החל כבר בשנות ה-50'. יחזקאל הוברמן, חלוץ בענייני מִחזוּר ואקולוגיה, הסב בקבוקי זכוכית ריקים מתעשיית המזון לשימוש חוזר בתעשיית חומרי הניקוי. המשפחה המשיכה את העיסוק בכלי הזכוכית והפכה ליבואנית של צנצנות ובקבוקים מפלסטיק וזכוכית לתעשיות הקוסמטיקה והמזון. בשנים האחרונות שפים בכירים ואשפי הריבות גילו את הצנצנות האיכותיות של הוברמן, והן זכו לעלות על השולחנות של המסעדות הטובות בישראל ועל מדפי חנויות גורמה. בחודשים האחרונים הצנצנות זמינות גם לציבור הרחב, ואפשר לרכוש אותן (במחירי היבואן) במרכז המכירות של החברה, כדי לארוז בהן קינוחים יפהפיים או למלא אותן במתנות חג אכילות.
מרכז המכירות של הוברמן
מודיעין 26 פתח תקווה, טל’ 03-9393939.
להתרשמות מהמבחר: www.huberman.co.il
ניתן לבצע הזמנות בטלפון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים ג’לטין ב-1/2 כוס מים ו-1/2 כוס יין ומניחים בצד ל-15 דקות.

2

יוצקים את יתרת היין לסיר, מוסיפים סוכר ואגסים ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה עדינה. מדי פעם בוחשים. ברגע שמתחיל בעבוע עדין מנמיכים להבה, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהכיריים.

3

מוסיפים לסיר אוכמניות ואת הג’לטין התפוח ומערבבים היטב לאיחוד.

4

מחלקים את תכולת הסיר לצנצנות ומצננים לטמפ’ החדר. מבריגים את המכסים ומעבירים ללילה למקרר להתגבשות. נשמר עד יומיים במקרר.