מתכון

ג'לי תותים ושמפניה

תותים ושמפניה הם שידוך משמיים, אז למה לא להכין מהם קוביות ג’לי משכרות לנשנוש מתוק אחרי הארוחה או אפילו לפניה?

922 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ג'לי תותים ושמפניה
ג'לי תותים ושמפניה

תותים ושמפניה הם שידוך משמיים, אז למה לא להכין מהם קוביות ג’לי משכרות לנשנוש מתוק אחרי הארוחה או אפילו לפניה? קוביות הג’לי נשלפות החוצה רק מתבנית סיליקון גמישה. אם אין, אפשר להכין את המתכון בתבנית אלומיניום חד-פעמית בגודל 26×32 ס”מ ולחתוך את הג’לי לקוביות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים כוס יין לסיר קטן. זורים מעל את אבקת הג’לטין ומשהים כרבע שעה.

2

מוסיפים סוכר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר והג’לטין נמסים היטב, בלי להביא לרתיחה.

3

מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת היין ומערבבים. מסירים את הקצף בעזרת כף ומצננים כרבע שעה.

4

מניחים תות בכל קובייה בתבנית ויוצקים עליו את הנוזל. מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.