מתכון

גראטן תפוחי אדמה ופורצ’יני

גראטן הוא פתרון משובח לתוספת פחמימה חגיגית — הוא מגרה, הגשתו אסתטית במיוחד ואפשר להכין אותו מראש

9,879 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
גראטן תפוחי אדמה ופורצ’יני. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
גראטן תפוחי אדמה ופורצ’יני. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גראטן הוא פתרון משובח לתוספת פחמימה חגיגית — הוא נראה מגרה, הגשתו אסתטית במיוחד ואפשר להכין אותו מראש. עינב בחר בגראטן עשיר במיוחד עם חמאה, שמנת ושני סוגי גבינה — האחת (גרוייר) נמסה בין שכבות תפוחי האדמה הדקיקים במהלך האפייה, האחרת (פרמזן) מצטרפת ברגע האחרון ונותנת למאפה מעטה פריך ושזוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להרכבה:

להשחמה:

אופן ההכנה

משרים פטריות ומכינים רוטב שמנת:

1

משרים פטריות פורצ’יני בקערה קטנה עם 1/4 כוס מים רותחים כ-15 דקות. סוחטים את הפטריות וקוצצים דק. את מי ההשריה מסננים ושומרים לשלב הבישול.

2

מבשלים חמאה, שמנת וחלב בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומי ההשריה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 5-4 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

3

משרים תפוחי אדמה ומתחילים לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים תבנית בחמאה.

4

משרים פרוסות תפוחי אדמה במים למשך 15 דקות ומסננים.

5

מסדרים בתבנית שכבות של תפוחי אדמה חופפות זו לזו בצורת רעפים וביניהן מפזרים בחופשיות טבעות בצל, גבינת גרוייר, מלח ופלפל. מסיימים בשכבת תפוחי אדמה. יוצקים מעל את תערובת השמנת והפטריות.

6

אופים 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מצננים מעט את התבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ושומרים במקרר עד 4 ימים.

בסמוך להגשה מסיימים את האפייה:

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

מפזרים פרמזן על הגראטן.

9

אופים 20 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה. מצננים 30 דקות לפני ההגשה.