אם לא מגישים מייד, מעבירים אותם לצנצנת מלאה בשמן, שמעניק להם חיים ארוכים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לנוזל הכבישה:
לצנצנת:
לכיסוי:
אופן ההכנה
1
מפזרים 3 כפות מלח גס על מגש שטוח, מניחים עליו את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מעבירים למקרר ל-30 דקות.
2
מסירים את המלח מעל הדגים (לא שוטפים) בעזרת נייר סופג.
3
מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה.
4
מניחים את הסרדינים בתבנית ויוצקים עליהם את נוזלי הכבישה. חשוב שהם יהיו מכוסים לגמרי בנוזל. מניחים מחוץ למקרר למשך 15 דקות.
5
מסננים ומעבירים את הסרדינים לצנצנת. מוסיפים עשבי תיבול, פלפל ושום ומכסים בשמן זית וקנולה ביחסים שווים עד סוף הצנצנת.
6
שומרים עד חודש בצנצנת אטומה במקרר. רצוי להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה (השמן מתגבש בקירור ומקשה על חילוץ הדגים).