היוגורט היבש משמש לפתיחת מחיות ומעניק להן גוף עשיר ואת החמיצות המוכרת של היוגורט בלי לדלל אותן או לגרוע מטעמן.
איך מכינים: לקבלת 1/2 ק”ג יוגורט יבש מניחים בשקית בד (להשיג בחנויות מתמחות ובחנויות טבע) ½1 ק”ג יוגורט בופאלו. קושרים את השקית ומניחים במסננת. את המסננת מושיבים בקערה (מקפידים שתחתית המסננת נותרת באוויר) ועל השקית מניחים סיר קטן מלא מים כמשקולת. מעבירים למקרר ל-12 שעות. בסוף מתקבל יוגורט במרקם שמזכיר גבינת פילדלפיה. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מערבבים מחית טנדורי עם יוגורט יבש בקערה.
2
חורצים את הדג באלכסון בכמה מקומות, ממליחים ומושחים במחית טנדורי (דוחסים את המחית גם לבטן ולחריצים). משרים את הדג בטנדורי במקרר למשך לילה ועד 24 שעות.
3
מפעילים את הגריל העליון של התנור על חום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מניחים את הדגים בתבנית וצולים בתנור 6-5 דקות מכל צד לדג פחוס (כמו דניס) או 8-7 דקות לדג שאינו פחוס. הדג מוכן כשהוא שחום משני צידיו והבשר באיזור הראש נפרד בקלות.
5
מגישים כל דג עם כף יוגורט יבש ו-5-4 פרוסות לימון כבוש.
באותה שיטה מכינים
פרגית בטנדורי: מחליפים את הדגים ב-800 גרם עד 1.2 ק"ג נתחי פרגית שלמים (ככל שהנתח גדול יותר כך הוא יהיה עסיסי יותר). גם את הפרגית משרים למשך לילה וצולים בחום המקסימלי של הגריל העליון 8-7 דקות מכל צד.