מתכון

דג חריף

ארוחת ראש השנה לא שלמה בלי מנה עיקרית פיקנטית בטעם של בית

3,024 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
דג חריף. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
דג חריף. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסיר:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

משרים את נתחי הדג במיץ לימון, שמן ותבלינים למשך 15 דקות. הדג יתחיל להתבשל, וזה בסדר.

2

מרפדים את הסיר בחצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה, ואת השאר קוצצים ושומרים להמשך.

3

מניחים בסיר פרוסות של פלפל אחד ועגבנייה אחת ואת פרוסות הדגים המתובלות. מניחים מעל את יתר הפרוסות, פלפל חריף ושיני שום.

4

מערבבים עגבניות עם שמן, מים ואריסה ויוצקים על הדגים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה. מבשלים כ-15 דקות, מציצים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים (עד 1/4 כוס).

5

מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ששמרנו, מכסים ומבשלים עוד 8 דקות או מכבים ומשאירים סגור עוד 20 דקות ונותנים לאדים לעשות את שלהם. מגישים חם.