החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לטיגון:
לזיגוג שוקולד:
לזיגוג לבן (רויאל אייסינג):
אופן ההכנה
מכינים את הדונאטס:
1
ממיסים שמרים בשמנת מתוקה. שמים את כל החומרים לבצק בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים ולשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2
מפזרים קמח בנדיבות על משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת מיקד (חותכן) בקוטר 8 ס"מ, ועיגולים פנימיים קטנים יותר בעזרת חותכן קטן יותר. מסירים את העיגול הפנימי שנוצר ומתפיחים שוב את הדונאטס כ-30-20 דקות.
3
מחממים שמן בסיר עמוק ומניחים את הדונאטס בשמן, כך שהצד העליון נוגע ראשון בשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מכינים זיגוג שוקולד:
4
מחממים שמנת לסף רתיחה, מוסיפים שוקולד וממתינים כדקה. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מכינים זיגוג לבן:
5
טורפים קלות חלבון, מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים עד לקבלת עיסה לבנה במרקם סמיך. אפשר לצבוע את הזיגוג שהתקבל בצבעי מאכל).
מצפים את הדונאטס:
6
טובלים את הדונאטס בשוקולד או בזיגוג הלבן, זורים סוכריות ומגישים (אפשר לפזר אבקת סוכר בלבד ולהגיש).