מתכון

דונאטס חגיגיים

המרקם קטיפתי, המראה עליז וססגוני. הילדים ישתגעו על הסוכריות הצבעוניות

10,996 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לטיגון:

לזיגוג שוקולד:

לזיגוג לבן (רויאל אייסינג):

אופן ההכנה

מכינים את הדונאטס:

1

ממיסים שמרים בשמנת מתוקה. שמים את כל החומרים לבצק בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים ולשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

2

מפזרים קמח בנדיבות על משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת מיקד (חותכן) בקוטר 8 ס"מ, ועיגולים פנימיים קטנים יותר בעזרת חותכן קטן יותר. מסירים את העיגול הפנימי שנוצר ומתפיחים שוב את הדונאטס כ-30-20 דקות.

3

מחממים שמן בסיר עמוק ומניחים את הדונאטס בשמן, כך שהצד העליון נוגע ראשון בשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

מכינים זיגוג שוקולד:

4

מחממים שמנת לסף רתיחה, מוסיפים שוקולד וממתינים כדקה. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מכינים זיגוג לבן:

5

טורפים קלות חלבון, מוסיפים אבקת סוכר ומיץ לימון ומערבבים עד לקבלת עיסה לבנה במרקם סמיך. אפשר לצבוע את הזיגוג שהתקבל בצבעי מאכל).

מצפים את הדונאטס:

6

טובלים את הדונאטס בשוקולד או בזיגוג הלבן, זורים סוכריות ומגישים (אפשר לפזר אבקת סוכר בלבד ולהגיש).