שימו לב: מערבבים את הסלט עם הקינואה בעודה חמה – כך חומרי הטעם נספגים בו היטב והטעם משתבח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הדלוריות:
2
מניחים חצאי דלוריות בתבנית ,מתבלים בפלפל, תימין ובחצי מכמות השום הכתוש. מזלפים כף-שתיים שמן זית.
3
צולים 40-30 דקות עד שהדלוריות מתרככות ומזהיבות.
מכינים את המלית וממלאים:
4
מביאים לרתיחה סיר עם הרבה מים ומבשלים את הקינואה כמו שמבשלים פסטה במשך 15-12 דקות או עד שהגרגרים שקופים ורכים.
5
מעבירים את הקינואה לקערה ובעודה חמה מוסיפים גזר ומתבלים בשמן הזית שנותר. מצננים ומאווררים את הגרגרים בעזרת מזלג.
6
מוסיפים גבינה צפתית ואת שאר החומרים ומערבבים.
7
ממלאים את חצאי הדלוריות ומגישים כשהדלורית חמה או בטמפ’ החדר.
גיוונים:
למנות אישיות ומעוצבות מחליפים את הדלוריות בדלעות ערמונים (מסירים את הכובע ומרוקנים את התוכן). צולים באותו אופן.
אפשר גם בלי דלורית סלט הקינואה טעים ועומד בזכות עצמו.