מתכון

דלעפל – כדורי דלעת מתובלים

סביב הקציצות האווריריות הללו, שעשויות מדלעת וקמח חומוס (ומזכירות בטעמן פלאפל), נרקמת ארוחה שלמה

21,121 בשלנים התעניינו במתכון זה
דלעפל - כדורי דלעת מתובלים. צילום: דניאל לילה
דלעפל - כדורי דלעת מתובלים. צילום: דניאל לילה

יש כאלה שהם אלופים באפייה, יש מאסטרים של בשר ויש שמתמחים בבישול עדתי. חגית היא קוסמת של קציצות – מטוגנות, אפויות, מבושלות – מקציצות דגים ועד כדורי דלעת.

סביב הקציצות האווריריות הללו, שעשויות מדלעת וקמח חומוס (ומזכירות בטעמן פלאפל), נרקמת ארוחה שלמה, הכוללת גם טורטיות, סלט קצוץ וטחינה. מה עושה אותן כל כך אווריריות ורכות? החלבון המוקצף לקצף רך וחלומי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון חצי עמוק:

לפסטו:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים דלעת בשפע מים 30 דקות לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.

מכינים פסטו:

2

מרסקים את חומרי הפסטו בבלנדר או במעבד מזון בפולסים מהירים לקבלת משחה אחידה.

מכינים את הדלעפלים:

3

מקציפים חלבונים לקצף רך בבלנדר או במיקסר ידני. מערבבים עם הפסטו, פירה הדלעת, קמח חומוס, קוואקר ותבלינים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות עד שהתערובת מתגבשת וקל ליצור ממנה כדורים.

5

מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.

6

מרטיבים או משמנים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים פחוסים בקוטר 5-4 ס"מ. מטגנים 3 דקות מכל צד להזהבה יפה.

7

מגישים על טורטיות עם סלט, טחינה ו/או יוגורט.

גרסת התנור: מחממים תנור ל-220 מעלות, מברישים או מרססים את הכדורים בשמן זית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-10 דקות עד להזהבה.