לתבנית 20*30.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב בשמל:
להרכבה:
אופן ההכנה
צולים דלעת:
1
מפעילים את התנור על חום מקסימלי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
שמים את הדלעת בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח.
3
צולים 20 דקות עד שהדלעת מתרככת והקצוות משחימות מעט. מוציאים ומורידים את הטמפ’ ל-200 מעלות.
בינתיים מכינים בשמל:
4
ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים עד שהחמאה נטמעת כולה בקמח.
5
מוסיפים חלב בהדרגה ותוך ערבוב. ממשיכים לערבב דקה-שתיים עד שהקמח נטמע ואין גושים. מנמיכים להבה ומוסיפים מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור ועלה דפנה. מבשלים כ-15 דקות עד שמסמיך. כל כ-5 דקות מערבבים. הרוטב יישמר עד 5 ימים במקרר.
מרכיבים ואופים:
6
שומרים 5 כפות פרמזן מגוררת בצד ומערבבים את היתר עם שאר הגבינות.
7
משמנים תבנית בשמן זית ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם. מרכיבים בשכבות: 1/3 מכמות הדלעת בשכבה צפופה, עליה 1/3 מכמות הבשמל בשכבה אחידה ומסיימים עם 1/3 שכבת תערובת גבינות. מסדרים באותו אופן עוד 3-2 שכבות, כאשר האחרונה היא של בשמל בלבד, שמעליו מפזרים את 5 כפות הפרמזן ששמרנו בצד.
8
אופים כ-20 דקות עד שהפרמזן שעל פני המאפה משחימה. משהים ל-10 דקות להתייצבות ומגישים.
9
שומרים עד יומיים במקרר.