מתכון

דלעת פרמג'יאנה

מאפה עשיר של דלעת ברוטב בשמל עם כמה סוגי גבינות. מעדן אמיתי לשבועות או לסתם ארוחה צמחונית קלה

29,434 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2016
דלעת פרמג'יאנה
דלעת פרמג'יאנה

לתבנית 20*30.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב בשמל:

להרכבה:

אופן ההכנה

צולים דלעת:

1

מפעילים את התנור על חום מקסימלי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

שמים את הדלעת בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח.

3

צולים 20 דקות עד שהדלעת מתרככת והקצוות משחימות מעט. מוציאים ומורידים את הטמפ’ ל-200 מעלות.

בינתיים מכינים בשמל:

4

ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים עד שהחמאה נטמעת כולה בקמח.

5

מוסיפים חלב בהדרגה ותוך ערבוב. ממשיכים לערבב דקה-שתיים עד שהקמח נטמע ואין גושים. מנמיכים להבה ומוסיפים מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור ועלה דפנה. מבשלים כ-15 דקות עד שמסמיך. כל כ-5 דקות מערבבים. הרוטב יישמר עד 5 ימים במקרר.

מרכיבים ואופים:

6

שומרים 5 כפות פרמזן מגוררת בצד ומערבבים את היתר עם שאר הגבינות.

7

משמנים תבנית בשמן זית ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם. מרכיבים בשכבות: 1/3 מכמות הדלעת בשכבה צפופה, עליה 1/3 מכמות הבשמל בשכבה אחידה ומסיימים עם 1/3 שכבת תערובת גבינות. מסדרים באותו אופן עוד 3-2 שכבות, כאשר האחרונה היא של בשמל בלבד, שמעליו מפזרים את 5 כפות הפרמזן ששמרנו בצד.

8

אופים כ-20 דקות עד שהפרמזן שעל פני המאפה משחימה. משהים ל-10 דקות להתייצבות ומגישים.

9

שומרים עד יומיים במקרר.