מתכון

דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי

קדרת ירקות צמחונית עם דלעת, שעועית ושקדים שהיא מנה חגיגית ליד (או במקום) הבשר

24,558 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

אני אוהבת לצלות את הדלעת עם הקליפה, כך היא שומרת על צורתה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים סויה, שמן, מיץ וקליפת לימון, שום, דבש, מלח ופלפל בקערה.

3

יוצקים מחצית מן הכמות על הדלעת החתוכה (את היתרה שומרים להמשך), מערבבים היטב לציפוי קוביות הדלעת ומעבירים אותן לתבנית.

4

צולים כ-20 דקות עד שזהוב ודי רך.

5

בינתיים חולטים שעועית במים רותחים 5-4 דקות ומעבירים למי קרח, כדי לשמור על הצבע. מסננים.

6

מוציאים את הדלעת מהתנור ומערבבים עם השעועית. יוצקים את יתרת הרוטב ששמרנו ומחזירים לתנור לכ-10 דקות לצלייה משותפת.

7

מעבירים לקערת הגשה, מפזרים שומשום, שקדים ובצל ירוק ומגישים מייד.

קדרות עם ירקות – כללי אצבע
הכי מהר כדי לחסוך את הקילוף והחיתוך ולארגן קדרת ירקות במהירות, משתמשים בירקות קפואים או בלקטים.
הכי חשוב לבשל ולערבב בעדינות, כדי שהירקות ישמרו על צורתם ולא יהפכו למחית. מתחילים עם ירקות קשים כמו תפוחי אדמה ומסיימים עם עדינים יותר כמו אספרגוס או פטריות.
הכי נוח אם אתם אוהבים את הירקות שלכם בטעם חרוך או קלוי, נסו לצלות אותם בתנור כמו באנטיפסטי ורק אחר כך להעביר לסיר ולבשל עם רוטב לאיחוד הטעמים.
הכי עדין לפעמים כשהמנה העיקרית מאוד ארומטית, צריך להרגיע ולתת לטעמם של הירקות לדבר – מתבלים בעדינות רק בחמאה או שמן זית ומלח.