מתכון

דניס ים תיכוני עם עשבי תיבול של דומיניק קיטשן בר

מנה עיקרית קלילה ועתירה בטעמים

11,564 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2016
דניס ים תיכוני. צילום: דניאל לילה
דניס ים תיכוני. צילום: דניאל לילה

צעד אחד לתוך "דומיניק קיטשן בר" – וההמולה של מתחם הבורסה ברמת גן נשארת מאחור. המסעדה, שנפתחה לפני חצי שנה בסמוך ל"קונדיטוריה דומיניק" הוותיקה (שחוגגת 20), היא אי של שלווה. הבעלים, דומיניק ודורית בנהיניני ועדי רוזנברג, ביקשו להציע חוויית אוכל איכותית ובר לאורך שעות היום והלילה, באזור שרוב המסעדות בו מגישות ארוחת צהריים פונקציונלית לעובדים בסביבה. על המטבח הופקד השף גיא צרפתי. תפריט הביסטרו שבנה כולל מנות פתיחה (שיכולות להפוך לנשנוש לצד המשקה) כמו חצילים מעושנים עם צ'ילי ותפוזים, סינטה כבושה מצוינת או כריך עוף ומרגז. בעיקריות תמצאו דגים ובשר עשויים בדייקנות ויש גם תפריט קוקטיילים קיצי וכיפי.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג:

לשימון:

לצ'ימיצ'ורי עשבי תיבול:

לסלט שומר:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מנקים את בטן הדג מכל החלקים הפנימיים, שוטפים את בטן הדג. וחורצים שלושה חריצים מכל צד של הדג. ממלאים את בטן הדג באופן שווה בפרוסות הלימון, השום, וענפי התימין.

3

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים עם שמן זית. מניחים את הדג הממולא בתבנית ואופים כ-17 דקות בתנור.

מכינים צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול:

4

מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה.

מכינים סלט שומר:

5

מערבבים את כל החומרים בקערה.

להגשה:

6

מניחים את הדג האפוי בצלחת הגשה, מוסיפים בנדיבות את הצ'ימיצ'ורי עשבי התיבול על עור הדג ומגישים לצד סלט שומר.