מתכון

דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי

מנה קלילה ובריאה: עלי אורז שקופים ממולאים בסלט פריך וטעים, שאפשר להגיש גם בקערה, כמובן

43,586 בשלנים התעניינו במתכון זה
דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי. צילום: shutterstock
דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי. צילום: shutterstock

עלי האורז השקופים הם תפאורה נפלאה לסלט הפריך והטעים, שאפשר להגיש גם בקערה, כמובן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים ווק או מחבת עם 3 כפות שמן, ומקפיצים את קוביות העוף דקה-שתיים, רק עד שהן משנות את צבען ללבן.

2

חותכים את הירקות לז'וליאנים (רצועות דקות כגפרורים), ומערבבים בקערה עם חתיכות העוף והפטרוזיליה.

מכינים את הרוטב:

3

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה תואם, יוצקים לסלט, מערבבים ומניחים לרבע שעה.

ממלאים ומגישים:

4

משרים את דפי האורז במים פושרים כ-2 דקות, או עד שהם מתרככים.

5

ממלאים כל דף בכף מן הסלט (משתמשים בכף מחוררת, על מנת לסנן את הנוזלים, ואותם שומרים להגשה). יוצרים חבילה או מגלגלים כמו בלינצ'ס.

6

מניחים את הבלילה או הגלילה במרכז הצלחת, ויוצקים עליה כף רוטב (ששמרנו מהסלט). מגישים מייד.

גיוון: את עלי הפטרוזיליה אפשר להחליף גם בעלי כוסברה.