עלי האורז השקופים הם תפאורה נפלאה לסלט הפריך והטעים, שאפשר להגיש גם בקערה, כמובן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מחממים ווק או מחבת עם 3 כפות שמן, ומקפיצים את קוביות העוף דקה-שתיים, רק עד שהן משנות את צבען ללבן.
2
חותכים את הירקות לז'וליאנים (רצועות דקות כגפרורים), ומערבבים בקערה עם חתיכות העוף והפטרוזיליה.
מכינים את הרוטב:
3
מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה תואם, יוצקים לסלט, מערבבים ומניחים לרבע שעה.
ממלאים ומגישים:
4
משרים את דפי האורז במים פושרים כ-2 דקות, או עד שהם מתרככים.
5
ממלאים כל דף בכף מן הסלט (משתמשים בכף מחוררת, על מנת לסנן את הנוזלים, ואותם שומרים להגשה). יוצרים חבילה או מגלגלים כמו בלינצ'ס.
6
מניחים את הבלילה או הגלילה במרכז הצלחת, ויוצקים עליה כף רוטב (ששמרנו מהסלט). מגישים מייד.