מתכון

דפי שוקולד עם פיצוחים

מתכון לחטיף זריז ומתפצח של רות אוליבר. אפשר להכין בגרסה מלוחה עם תערובת פיצוחים או בגרסה מתוקה עם חליטת פירות

5,390 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כשאני צריכה להביא משהו מתוק וזמני קצר אני ממיסה שוקולד במיקרו, משטחת אותו בתבנית ומפזרת מעל חליטת פירות טעימה (כזו שמוכרים במשקל בחנויות תבלינים) או אפילו סתם תערובת של פיצוחים לסלט. אחרי שהשוקולד מתקשה שוברים לחתיכות ומקבלים חטיף מתפצח וטעים. כדי להפוך את החטיף הזה למתנה מכניסים כמה שברי שוקולד לשקיות קטנות מצלופן או מנייר אריזה יפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים שוקולד בקערה, מחממים במיקרוגל 30 שניות ומערבבים. ממשיכים כך בפולסים של 30 שניות בכל פעם (5-3 סבבים, תלוי בעוצמת המכשיר) עד שרוב השוקולד נמס (אך עדיין ישנם גושים רכים). מערבבים עד שהכל נמס.

2

יוצקים את השוקולד המומס לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת פלטה לעובי של 1/2 ס”מ. מפזרים חליטה ותערובת פיצוחים ומעבירים למקרר לשעה להתמצקות.

3

שוברים לחתיכות א-סימטריות ואורזים. שומרים עד חודש בקירור.