מתכון

באחש

מתכון של פריסיליה חנימוב לאורז בוכרי עם בשר והרבה (אבל ממש הרבה) כוסברה

55,484 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
הבאחש של פרסיליה . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
הבאחש של פרסיליה . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מאדים בצל בסיר עם כוס שמן 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים בשר ומערבבים כמה דקות עד שהבשר מפורר ומשנה את צבעו.

2

יוצקים לסיר כוס מים ומביאים לרתיחה עדינה. מכסים ומבשלים כשעה וחצי לריכוך. במהלך הבישול מוסיפים מים לפי הצורך, כדי שהבשר והבצל לא ייחרכו.

3

מוסיפים לסיר כוסברה, אורז, 4 כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה. מערבבים ומבשלים עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-10 דקות לאידוי.

4

מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים כ-20 דקות.