הכי צרפתי שיש: המאכלים הצרפתיים האהובים עלינו בארץ

לה מולאן. צילום: אנטולי מיכאלו
לה מולאן. צילום: אנטולי מיכאלו

בצרפת חוגגים את יום הבסטיליה ולכבוד החגיגות בחרנו את המאכלים הצרפתיים שאנחנו הכי אוהבים לאכול ברחבי הארץ

14 ביולי 2019

בגט – לה מולאן

לא מעט כתרים נקשרו לבגטים הנהדרים של לה מולאן וכולם לגמרי מוצדקים. הבגט שלהם מגיע עם קרום פריך, כמעט פוצע חניכיים, והוא כל כך טעים, עד שאפשר לאכול אותו לגמרי לבד, מקסימום עם קצת חמאה מלוחה. בלה מולאן גם מכינים ממנו כריכים נהדרים (אנחנו אוהבים במיוחד את כריך האמסטרדם הפשוט, עם חמאה הולנדית, גבינת גאודה ומלפפון חמוץ) ואין שום סיכוי לעבור בסביבה מבלי להצטייד בכריך אחד ועוד בגט או שניים הביתה. אם אתם כבר שם, גם הקרואסונים שלהם נהדרים ממש.

לה מולאן – כל הפרטים

בגט פוצע אבל מושלם הקונדיטור מוטי חיימוביץ' בלה מולאן. צילום: אנטולי מיכאלו
בגט פוצע אבל מושלם הקונדיטור מוטי חיימוביץ' בלה מולאן. צילום: אנטולי מיכאלו

פחזניות – מילק בייקרי

כמעט כל המאפים במילק בייקרי, המאפיה היפואית הקטנה, נהדרים, אבל הפחזניות הקלאסיות של עדי קיהן, הקונדטורית של מילק, באמת יוצאות דופן. הבצק הרבוך עדין ואוורירי, מעליו יש שכבה דקה של בצק פריך וחמאתי שמוסיף קצת קראנצ'יות בכל ביס והן ממולאות בקרם פטיסייר בטעם וניל עדין. כמה קלאסי ופשוט, ככה טעים ומושלם.

מילק בייקרי – כל הפרטים

הכי קלאסי פחזניות של מילק בייקרי. צילום: רן בירן
הכי קלאסי פחזניות של מילק בייקרי. צילום: רן בירן

פרי ברסט – קפה קדוש

הפרי ברסט (מילולית, הכתר של פריז) הוא מאפה עגול מבצק רבוך, סוג של פחזניה גדולה אם תרצו, ממולא בקרם אגוזי לוז. הגרסה של קפה קדוש הירושלמי נאמנה למקור, ואם אתם חובבי אגוזי לוז, זה כנראה הקינוח המושלם עבורכם. בצק רך, קרום פריך והמון קרם אגוזי ומושחת שנוזל לכל הכיוונים. אפשר לאכול עם היד ואפשר להיות מנומסים ולחתוך בסכין ובמזלג, אבל בכל מקרה מדובר בעסק די מלכלך שלגמרי שווה את זה.

קפה קדוש – כל הפרטים

קרוק ברי – נומילי פטיסרי

בפטיסרי הצרפתי נומילי, שיש לו סניפים בכפר סבא, רמת השרון וברעננה, מכינים גרסה מיוחדת לכריך הקרוק מאדאם המפורסם. כמו בגרסה המקורית, גם פה מדובר בטוסט מלחם פאן דה מי פריך, עם רוטב בשמל וביצת עין מעליו. במקום המילוי הקלאסי של גבינה צהובה ונקניק, פה ממלאים את הכריך בגבינת ברי עשירה ומושחתת, שנמסה בטירוף, עם אגוזי פקאן. אם כל זה לא היה מספיק לכם, הלחם גם נמרח בחמאה מתובלת לפני שהוא הופך לטוסט, כך שכל ביס הופך לסופר מושחת וטעים.

נומילי פטיסרי – כל הפרטים

טוויסט מושלם לקלאסיקה קרוק מאדאם ברי, נומילי. צילום: יונתן בן חיים
טוויסט מושלם לקלאסיקה קרוק מאדאם ברי, נומילי. צילום: יונתן בן חיים

קרפ סלמון – ברטון קרפרי

לא מעט מקומות מגישים בארץ קרפים בגרסאות כאלו ואחרות, בדרך כלל עם המון גלידות וקצפת, אבל בקרפרי ברטון לא רק שמכינים קרפים אמיתיים מקמח כוסמת, כמו במחוז ברטון בצרפת, הם גם ממלאים אותם בהמון מילויים מלוחים ושווים (יש גם מתוקים, לא לדאוג). כחובבי קלאסיקות אנחנו אוהבים במיוחד את קרפ הסלמון, שחוץ מסלמון מעושן מכיל גם קרם פרש חמצמץ, בצל ירוק, רוקט ומעט מיץ לימון שמקפיץ את הכל. הקרפ הזו הוא הגרסה הרכה והקלילה לכריך סלמון וגבינת שמנת, כזה שנשמח לאכול בכל ארוחת בוקר או בראנץ'.

ברטון קרפרי – כל הפרטים

כריך קצת אחר קרפ סלמון שמנת וביצה של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
כריך קצת אחר קרפ סלמון שמנת וביצה של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

שוסון פום – אלחנן

תשכחו את כל מה שאתם יודעים על עוגות או מאפי תפוחי עץ ורוצו לטעום את השוסון של אלחנן. השוסון הוא מאפה אישי מבצק עלים, ממולא במלית תפוחי עץ מתובלת. כל זה כבר מספיק טעים בפני עצמו, אבל לפני ההגשה טובלים את המאפה הזה בקרמל, שמתקשה כולו ומוסיף קראנצ'יות מתוקה בכל ביס. בצק חמאתי ופריך, מלית תפוחים רכה וקרמל קריספי – מי צריך יותר מזה?

אלחנן – כל הפרטים

שילוב מושלם שוסו או פום, אלחנן. צילום: אפיק גבאי
שילוב מושלם שוסו או פום, אלחנן. צילום: אפיק גבאי