החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לקרם שום:
להגשה:
אופן ההכנה
מבשלים בורגול:
1
שמים בורגול בסיר עם ½1 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך.
מכינים קרם שום:
2
שמים שיני שום בסיר קטן ומוסיפים מי ברז לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות על להבה גבוהה. מחליפים את המים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
3
מעבירים את השום לסיר יבש, יוצקים חלב לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות בבעבוע עד שהשום רך. מסננים ושומרים את הנוזלים.
4
טוחנים את השום בבלנדר, מוסיפים חמאה ומעבדים לקרם חלק. מתבלים במלח וסילאן. אם הקרם סמיך או מרוכז מדי, מדללים את המרקם עם החלב ששמרנו.
5
מסננים את הקרם למרקם חלק ואחיד. שומרים במקרר עד יומיים.
מכינים את המלית:
6
מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בו שום חצי דקה. מוסיפים עלי גפן קצוצים ומתבלים במעט סוכר, 2 כפיות מיץ לימון ומעט מלח ופלפל. יוצקים כ-1/2 כוס מים או עד לכיסוי ומבשלים מכוסה כשעה על להבה נמוכה עד לריכוך העלים.
7
מוסיפים את הבורגול המבושל, מערבבים ומתקנים תיבול.
8
ממלאים וצורבים: ממלאים את הקלמארי במלית הבורגול, מניחים עליהם את ראשי הקלמארי וסוגרים כל גוף וראש על ידי החדרת קיסם מצד לצד דרך שניהם, כדי שייראו כיחידה אחת שלמה.
9
מחממים היטב מחבת עם 2 כפות שמן זית וצורבים את הקלמארי הממולאים 20 שניות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים 2 כפיות מיץ לימון ומורידים מייד מהכיריים.
להגשה:
10
מורחים קרם שום בכל צלחת ומסדרים מעל 3 קלמארי. מזלפים שמן זית ומוסיפים עלי ראשד.