מתכון

המרציפנית – עוגת גבינה, רוזטה ופיסטוקים

הרוזטה היא תרכיז שקדים מתוק, שנוח מאוד לעבוד איתו בקונדיטוריה. הפיסטוקים מעניקים עוד נדבך של טעם, צבע ומרקם

4,093 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
המרציפנית - עוגת גבינה, רוזטה ופיסטוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
המרציפנית - עוגת גבינה, רוזטה ופיסטוקים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מי שלא מכיר את הרוזטה, הגיע הזמן.

למתכון נדרש גם לילה השריה 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.

מכינים את הבסיס:

2

מערבבים פירורי ביסקוויטים, פיסטוקים גרוסים, חמאה וסוכר לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

3

מערבבים ביצים, גבינה, שמנת, סוכר ורוזטה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס.

אופים:

4

אופים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים כ-10 דקות.

מכינים את הציפוי:

5

מעבדים את חומרי הציפוי במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים על העוגה החמה ומחליקים (הציפוי קצת נמס מחום העוגה וזה בסדר, הוא יתקשה במקרר). מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.