מתכון

הפתעת לוטוס

מבחוץ הן נראות סתם עוגיות שוקולד סטנדרטיות, אבל בביס הראשון מתגלה התוכן הרך והקרמלי

25,270 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
הפתעת לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
הפתעת לוטוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

מבחוץ הן נראות סתם עוגיות שוקולד סטנדרטיות, אבל בביס הראשון מתגלה התוכן הרך והקרמלי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

2

מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח מנופה, קקאו מנופה, סודה לשתייה ומלח.

3

מערבלים חמאה עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים היטב.

4

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. שומרים בקירור בזמן שמכינים את המלית.

5

מכינים את המלית: מנפים לקערה אבקת סוכר. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב בעזרת כף או כפית עד שמתקבלת תערובת שדומה לבצק נוח ורך אך לא דביק. יוצרים מהתערובת 25 כדורונים בקוטר 2-11/2 ס”מ.

6

מרכיבים את העוגיות ואופים: יוצרים מהבצק כ-25 כדורים גדולים מעט מכדורי המלית (בקוטר כ-21/2 ס”מ) ומשטחים אותם ידנית לעיגולים שטוחים ודקים.

7

מניחים במרכז כל עיגול כדור מלית, סוגרים את שולי הבצק על המלית כך שיעטוף אותה היטב ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור. מניחים בתבנית ומשטחים לעובי כ-2-11/2 ס”מ.

8

אופים כ-9 דקות רק עד שהעוגיות מאבדות מהברק שלהן ומתייצבות בחלקן העליון.

9

מוציאים ומצננים. שומרים כ-3 ימים בקופסה אטומה בטמפ’ החדר.