מתכון

וון-טון שרימפס

אין מניעה להשתמש בשרימפס קפואים כל עוד הם לא בושלו לפני ההקפאה ומאיכות טובה. עדיף לקנות בבלוק ולא בתפזורת

1,924 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה.

2

מניחים כפית מהמלית במרכז עלה וון-טון. מרטיבים בעדינות את השוליים ומקפלים למשולש. מקפידים שלא יישארו בועות אוויר בפנים. מקפלים לצורת וון-טון — מפגישים ומהדקים את הקצוות הנגדיים (ראו תצלום מעלה).

3

אם לא מגישים מייד, מסדרים על מגש באופן מרווח ומקפיאים. אחרי שהכיסנים קפאו לחלוטין מעבירים אותם לשקית אטומה ושומרים בהקפאה עד שבוע.

4

סמוך להגשה מבשלים את הכיסנים הקפואים במים רותחים בבעבוע עדין (אין צורך להפשיר) כ-3 דקות. אם הם טריים, מבשלים רק עד שיצופו.

מתכון על הדרך: ון-טון עוף ופטריות בסויה כהה

למי שמעדיף לוותר על מלית השרימפס — הנה וון-טון במילוי חזה עוף ו-3 סוגים של פטריות עם תיבול של סויה וצ’ילי.

חומרים ל-15 כיסנים:
15 עלי וון-טון מופשרים (להשיג בחנויות למוצרים אסיאתיים)
למלית:
150 גרם חזה עוף טחון או קצוץ דק
100 גרם פטריות קצוצות: שמפיניון, פורטובלו, שיטאקה
1 כף שמן
2 בצלי שאלוט קצוצים (כ-3 כפות)
1 כפית מחוקה צ’ילי אדום יבש או טרי קצוץ דק
3 כפות רוטב סויה תאי בהיר (או 2 כפות רוטב סויה רגיל)
3 כפות רוטב סויה מתוק (או 6 כפות רוטב סויה רגיל וכף סוכר ולצמצם יותר בבישול)

  1. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת וצורבים פטריות 3-2 דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 4-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מצננים.
  2. ממלאים ומבשלים את עלי הוון-טון לפי ההנחיות לעיל.