מתכון

ויניגרט אנשובי

חלק מחליפים את החומץ במיץ לימון, אחרים מעדנים את החמיצות בסוכר או בדבש, ויש המוסיפים עשבי תיבול או שום קצוצים

1,890 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
ויניגרט אנשובי. צילום: דניה ויינר
ויניגרט אנשובי. צילום: דניה ויינר

מתאים לסלט קיסר או סלט עם גבינה או עוף

ויניגרט — הרוטב האלמותי:
הרוטב הקלאסי לסלט הירוק מגיע אלינו מהמטבח הצרפתי, ונוסחתו המקורית היא שני שליש שמן, שליש חומץ, מעט חרדל, מלח ופלפל שחור. קיימות אינספור וריאציות לרוטב, ולכל שף או בשלן ביתי פרשנות משלו. חלק מחליפים את החומץ במיץ לימון (או משלבים בין שניהם), אחרים מעדנים את החמיצות בסוכר או בדבש, ויש המוסיפים עשבי תיבול או שום קצוצים. הכול עניין של טעם, חשק ומצב רוח. השמיים הם הגבול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים