מתכון

שוקולד פולק

קינוח שוקולד עשיר וחגיגי, ללא אפייה וללא טיפת קמח - כך שהוא מתאים גם לפסח

2,971 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
זמן שוקולד. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
זמן שוקולד. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

להכנת הקינוח הצטיידו ב-12 רינגים אובאליים (או קוקוטים חד-פעמיים) בקוטר 7 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

לרוטב וניל:

אופן ההכנה

מכינים רוטב וניל:

1

 טורפים חלמונים עם סוכר בקערה לקרם בהיר ותפוח.

2

מביאים לרתיחה חלב עם תרמילי וניל בסיר. יוצקים בהדרגה כרבע מהחלב הרותח לתערובת החלמונים וטורפים להשוואת טמפ'. יוצקים את תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב.

3

מבשלים תוך כדי בחישה בכף עץ על להבה בינונית עד שהקרם מסמיך (טובלים כף עץ, מעבירים אצבע על גבה ומוודאים שהשביל שנוצר נותר פתוח). אם יש לכם מדחום אפייה, הקרם צריך להגיע ל-84 מעלות.

4

מסננים את הקרם לקערה ומניחים אותה באמבט מי קרח לצינון. שומרים במקרר עד 4 ימים ומגישים קר.

מכינים את העוגה:

5

ממיסים חמאה בקערה גדולה במיקרוגל. מוסיפים שוקולד ואספרסו חם ומערבבים לגנאש חלק.

6

מקציפים חלמונים עם סוכר לקרם בהיר ותפוח ומקפלים לתוך הגנאש. מנפים קקאו ומערבבים לתוך הגנאש. מוסיפים בהדרגה שמנת (לא מוקצפת) וטורפים בעדינות.

7

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הרינגים ויוצקים לתוכם את התערובת (אם מכינים בכלים, לא צריך את התבנית, כמובן). מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

8

בסמוך להגשה מחלצים מהרינגים ומקשטים בברס. מגישים קפוא עם רוטב וניל.

מה שותים עם קינוחי שוקולד?
הכי קלאסי יין פורט עשיר, אלכוהולי, מלא טעם ובעל גוף. זה פשוט זיווג שנולד בשמיים.
הכי מגניב בירה. אבל בתנאי שמדובר בבירה בסגנון פורטר, שטעמיה המתקתקים מתחברים יפה לשוקולד.
הכי גברי בורבון (ויסקי אמריקאי) עם הקרמל-וניל-שוקולד, שמתכתב עם החום המתוק והממכר.
הכי מתוחכם יין אדום יבש, עשיר ומרוכז. בנימינה זינפנדל רזרב 2008, למשל, יתאים לקינוחים לא מתוקים מדי.

 

גיוונים:

  • במקום אספרסו חם אפשר להשתמש בקפה חזק.
  • אם אין ברס אפשר להשתמש באגוזים מסוכרים אחרים קצוצים.