מתכון

חזה עוף מאודה עם שמיר ולימון בסטימר

הסטימר – שהיה תקוע עמוק בבוידעם – חזר לעבודה. קבלו מנה במקסימום טעם ובמינימום קלוריות. שיהיה קל

12,362 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
חזה עוף מאודה עם שמיר ולימון בסטימר. צילום: דניאל לילה
חזה עוף מאודה עם שמיר ולימון בסטימר. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים רוטב צ’ילי, שום, שמן, מירין, מלח ופלפל בקערה. מורחים את חזות העוף.

2

מסדרים גבעולי שמיר ובזיליקום ופרוסות לימון על תחתית הסטימר, ועליהם מניחים את חזות העוף.

3

מסדרים סביב את השומר והבצל הירוק, מכסים ומניחים על סיר עם מים. מאדים 20-15 דקות, או עד שהנתח לבן ועשוי גם מבפנים. איך אוכלים את זה? עם ירקות מאודים (דיאטה, לא?)

גיוון:

  • מוסיפים למים שבסיר האידוי תבלינים נותני טעם, כגון עלי דפנה, גרגרי פלפל אנגלי או שחור וכדומה.
  • את שמן התירס אפשר להחליף בחמאה.