מתכון

חטיפי גרנולה מצופים שוקולד

אי אפשר להשוות אפילו בין טעמם של החטיפים האלה לבין מה שמוכרים על תקן “חטיפי אנרגיה”

22,934 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
חטיפי גרנולה מצופים שוקולד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חטיפי גרנולה מצופים שוקולד. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
  • 16 יחידות (תבנית ריבועית בגודל 30 ס"מ)
  • 0:25 דקות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

אם רוצים למקסם את הפן הבריאותי – מוותרים על ציפוי השוקולד ומכינים גרנולה ביתית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש:

אופן ההכנה

מכינים גרנולה:

1

מתכון לגרנולה ביתית

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מוודאים שהנייר מכסה גם את שולי התבנית כדי שאפשר יהיה לחלץ את המאפה בתום האפייה.

מכינים מאפה גרנולה:

3

מערבבים גרנולה וקמח בקערה רחבה.

4

מחממים חמאה, דבש וחלב בסיר קטן כ-3 דקות רק עד שהחמאה והדבש נמסים לתוך החלב. בוחשים מדי פעם.

5

יוצקים את תערובת החלב על הגרנולה והקמח ומערבבים. מוסיפים ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.

6

משטחים את התערובת בתבנית לשכבה אחידה בגובה כ-2 ס”מ.

7

אופים כ-25 דקות להזהבה ומצננים.

בינתיים מכינים גנאש:

8

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. מניחים שוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת הרותחת. מערבבים עם מטרפה עד שהשוקולד נמס ומתאחד עם השמנת ומתקבל קרם חלק ואחיד.

מצפים, מקפיאים ומחלקים לחטיפים:

9

יוצקים את הגנאש על מאפה הגרנולה, מצננים ומעבירים למקפיא לשעתיים.

10

מחלצים את המאפה מהתבנית בעזרת שולי נייר האפייה ומניחים על משטח עבודה. חותכים ל-16 ריבועים שווים. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.