מתכון

חלה ממולאת בקציצות דגים ברוטב עגבניות

כריך של השפית אביבית פריאל עם קציצות עסיסיות במיוחד, הודות לשפע עשבי תיבול

8,755 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
חלה ממולאת בקציצות דגים ברוטב עגבניות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
חלה ממולאת בקציצות דגים ברוטב עגבניות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

כל מי שאי פעם הספיג חלה טרייה ברוטב חריף של חריימה יבין מייד את קסמו של הכריך הזה, רק שבמקום להשתמש בנתחי דג כמו במתכון המקורי, אביבית פריאל-אביחי הכינה קציצות בורי עם כוסברה ונענע ובישלה אותן ברוטב עגבניות חריף. את הקציצות היא הניחה על חלה ששתתה לרוויה את הרוטב. עד כאן זה נשמע לא רע בכלל. אבל חכו, יש עוד: בין הלחם לקציצות יש שכבה של סלסה חריפה מעגבניות טריות, שמעניקה רעננות לכל ביס, וטחינה שעוטפת הכל בקרמיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

טוחנים את כל החומרים למעט הביצים במעבד מזון לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הביצים ולשים ביד להטמעתן.

2

יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס”מ.

3

מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות בעדינות (ובזהירות כדי לא לפגוע בצורתן) כדקה מכל צד — להשחמה קלה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות:

4

מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה בסיר רחב ונמוך.

5

מעבירים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות מוכנות.

סלסת עגבניות מרעננת
הסלסה הזו היא מרכיב חשוב בפאזל הכריך של אביבית מכיוון שהרעננות, הפריכות והקרירות של העגבניות הטריות (עם עוקץ של שום וניחוח של כוסברה) פותחות את הטעמים של הקציצות ויוצרות משחק מעניין בכל ביס. אל תוותרו עליה!

איך מכינים?(מתכון ל-3-2 כריכים): מערבבים בקערה עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות קטנטנות עם 2 כפות שמן זית, כף מיץ לימון טרי, שן שום כתושה וכפית כוסברה קצוצה. מתבלים במלח.