מתכון

חמאת דובדבנים

מתבלים חמאה בפטרוזיליה, זרעי כוסברה ופלפל שחור ומנקדים בדובדבנים שנותנים מטעמם וגם צבע ורוד משגע

1,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

אחרי השלב הראשון ממשיכים לצלות בה דגים או פירות ים ומקבלים מנות עם שיק אירופאי בדקות ספורות.
שימו לב: לא כדאי להכין מהחמאה כמות גדולה מכיוון שהיא מחזיקה מעמד רק שבוע. מומלץ להשתמש בחמאה צהובה ואיכותית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים זרעי כוסברה במחבת יבשה כמה דקות עד שמעלים ניחוח. כותשים גס בעזרת מכתש ועלי.

2

מעבדים בקערה את כל החומרים לחמאה הומוגנית בעזרת כף.

3

מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע. הדובדבנים יתכהו מעט, אך הצבע אינו משפיע על טעמם.

מה עושים עם חמאת דובדבנים?
למנה אחת: צורבים 3-4 סקאלופס (או פרי ים אחר או כל פילה של דג לבן או אפילו חזה עוף פשוט) במחבת לוהטת עם כפית חמאה או שמן זית כדקה מכל צד. הסקאלופס צריכים לקבל צריבה וצבע חום יפה, אך להשאר נאים מבפנים. מוסיפים שלוק יין לבן ומאדים אותו. מסיימים את הרוטב בכף חמאת דובדבנים.