שימו לב: אחרי אחסון של יום-יומיים החמוצים משחררים ריח עז כשפותחים את הקופסה. הריח מתנדף כמעט מיד ולא מעיד על קלקול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשרה:
אופן ההכנה
1
חותכים ירקות לגפרורים עבים, אפשר במנדולינה. מניחים כל סוג בנפרד במסננת ומפזרים כף סוכר וכף מלח. מעסים את הגפרורים 3-2 דקות עד שאפשר לקפל אותם בלי שיישברו. שוטפים במים קרים ומניחים יחד בכלי אחסון.
2
מערבבים את חומרי המשרה עד להמסת הסוכר. יוצקים על הירקות ומניחים לריכוך לשעה. מכסים ומאחסנים במקרר.