מתכון

חמוצים וייטנאמיים

את החמוצים האלה לא חייבים לשמור בצנצנת אטומה. מאחסנים בקופסה במקרר אפילו כמה שבועות

2,692 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

שימו לב: אחרי אחסון של יום-יומיים החמוצים משחררים ריח עז כשפותחים את הקופסה. הריח מתנדף כמעט מיד ולא מעיד על קלקול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה:

אופן ההכנה

1

חותכים ירקות לגפרורים עבים, אפשר במנדולינה. מניחים כל סוג בנפרד במסננת ומפזרים כף סוכר וכף מלח. מעסים את הגפרורים 3-2 דקות עד שאפשר לקפל אותם בלי שיישברו. שוטפים במים קרים ומניחים יחד בכלי אחסון.

2

מערבבים את חומרי המשרה עד להמסת הסוכר. יוצקים על הירקות ומניחים לריכוך לשעה. מכסים ומאחסנים במקרר.