מתכון

חריימה דניס

תבשיל שמככב אצל רבים כמנה ראשונה בארוחת השבת. צלחת עמוקה, חלה לניגוב הרוטב ואתם לגמרי מסודרים

46,421 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
חריימה דניס
. צילום: דניאל לילה
חריימה דניס . צילום: דניאל לילה

הרוטב מתבסס על פלפלים חרוכים, שום, עגבניות טריות ותיבול עדין של לימון כבוש. את הדגים מוסיפים לרוטב הלוהט לכמה דקות — החלק התחתון נספג ברוטב והחלק העליון נאפה בחום. אם אין לכם טאבון, גם תנור ביתי יעשה את העבודה. מלהיטים אותו מראש ומניחים אבן אפייה, שמעצימה את החום ושומרת עליו גם כשאתם פותחים את הדלת כדי להוסיף עוד רכיב או לערבב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לחריימה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים טאבון/תנור אפייה על הטמפרטורה הכי גבוהה (מניחים בתחתית התנור אבן אפייה אם יש). מכניסים מחבת כבדה וגדולה לטאבון או תבנית לתנור ומלהיטים אותה 5-2 דקות.

2

מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הדג עד הצלייה.

3

מוציאים את המחבת/התבנית הלוהטת, יוצקים אליה שמן זית ומוסיפים פלפלים ושום. מחזירים לטאבון וצולים 2 דקות או לתנור —וצולים 5 דקות עד שהם נחרכים. מערבבים פעם אחת במהלך הצלייה.

4

מוסיפים למחבת עגבניות וצולים 7 דקות בטאבון או כ-12 דקות בתנור עד שהעגבניות מתרככות ומגירות נוזלים. מערבבים פעם-פעמיים. מוסיפים מים, מחית לימונים כבושים, מחית פלפל צ’ומה ותבלינים ומערבבים.

5

מוציאים את הדג מהמרינדה, מנערים ומניחים מעל הרוטב כשהעור כלפי מטה. צולים 4 דקות בטאבון או כ-10 דקות בתנור.

6

מפזרים עלי כוסברה מעל ומגישים.