מתכון

טאבולה פריקה, תמרים ועשבים

מרקמים וטעמים מתערבבים אלה באלה והופכים כל ביס לחגיגה. ככל שתקצצו את המרכיבים דק יותר, כך חוויית האכילה תשתדרג

4,541 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
טאבולה פריקה. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
טאבולה פריקה. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

יש בתים שבהם מכינים צימעס או לוביה מבושלת, ובכך סוגרים את הפינה של ברכות ראש השנה. בבתים אחרים סתם מניחים על השולחן סלק, גזר וכרישה (קצת כמו שמניחים כרפס ומרור בפסח). לא חבל? הרי ירקות הם האוצר הגדול של המטבח המקומי, במיוחד בסתיו, כאשר שלל שורשים ועשבים רעננים יוצאים מתרדמת הקיץ. בעונה הזו הירקות יכולים וצריכים לשחק תפקיד הרבה יותר משמעותי ממה שהוקצה להם בסדר ראש השנה. השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה" אסף את השחקנים הראשיים של ברכות החג והכין מהם מנות צבעוניות וטעימות, שנפלא לפתוח איתן את הארוחה או להגיש כתוספת למנה העיקרית. מרקמים וטעמים שמתערבבים אלה באלה הופכים כל ביס מהסלט לחגיגה. ככל שתקצצו את המרכיבים דק יותר, כך חוויית האכילה תהיה יותר מענגת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפריקה:

לסלט:

לוויניגרט:

אופן ההכנה

מכינים את הפריקה:

1

שמים פריקה בסיר, מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 17 דקות עד שהפריקה רכה אך שומרת על מרקם נגיס. מכבים להבה, מניחים מגבת מטבח על פתח הסיר (כמו בהכנת אורז), מכסים שוב במכסה ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את הוויניגרט:

2

מערבבים בצנצנת את כל החומרים לרוטב ומנערים היטב לקבלת ויניגרט חלק. הרוטב נשמר עד 4 ימים בקירור.

לפני ההגשה מרכיבים את הטאבולה:

3

שמים את הפריקה וכל חומרי הסלט בקערת הגשה, יוצקים את הרוטב ומערבבים.