מכמות הבצק במתכון יצאו לכם 80 טארטלטים בצורת סירה (או 40 טארטלטים בקוטר 6 ס”מ). אני יודעת שזה המון, אבל הן נשמרות אפילו שנה במיכל אטום מחוץ למקרר, ולכן אני תמיד מכינה כמות גדולה מראש. אם אין לכם 80 תבניות, עובדים במחזורים-ברגע שהתחתיות מוכנות מצננים מעט, שולפים וממשיכים לסבב הבא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתיות:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתיות:
1
מעבדים קמח, אבקת סוכר, חמאה ומלח במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כרבע שעה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ”מ. קורצים עיגולים ומרפדים את תחתית ושולי התבניות. מהדקים ומסירים בצק עודף. מעבירים למקפיא לרבע שעה.
4
אופים 10-8 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
5
מחממים רוזטה, חלב, 1/2 כוס שמנת מתוקה וקורנפלור בסיר תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (מבחינים לפחות ב-3 בועות גדולות).
6
מסירים מהלהבה, מוסיפים ג’לטין מומס ומערבבים. מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ’ החדר.
7
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עם מסקרפונה, אמרטו וסוכר לקרם יציב אך לא נוקשה.
8
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות לתערובת אחידה.
ממלאים את הטארטלטים:
9
מזלפים קרם, מניחים דובדבן במרכז ומגישים.