מתכון

טארט אגסים עם קרם מרציפן

הכירו את המלית המצטיינת להכנת טארט פירות אפוי. השתמשו בה גם עם פירות אחרים. מתאים כמנת קינוח עם גלידה

4,724 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
טארט אגסים עם קרם מרציפן. צילום: דניאל לילה
טארט אגסים עם קרם מרציפן. צילום: דניאל לילה

קיצור דרך: משתמשים בפירות משומרים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית קרם מרציפן:

לבישול האגסים:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק והאגסים

1

: מעבדים את החומרים למעט החלמונים במעבד מזון בפולסים, עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתגבש בצק בעל פירורים גסים. אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2

מבשלים אגסים ביין עם סוכר, עד שהם רכים מעט אבל עדיין שומרים על צורתם. מסננים.

3

מרדדים את הבצק לעלה בקוטר כ-30 ס”מ. מניחים בתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים אפייה עיוורת

5

: מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד על הבצק ומעליהם מניחים שעועית יבשה. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב בלי להזהיב. מסירים את המשקולת ומצננים.

מכינים קרם מרציפן

6

: מערבלים סוכר וחמאה במעבד מזון. מוסיפים מרציפן, ביצים, ברנדי ושקדים, וכשמתקבל מרקם אחיד מוסיפים קמח לקבלת מרקם חלק.

מרכיבים ואופים

7

: יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומסדרים מעל את האגסים.

8

אופים את הפאי כ-45 דקות עד שמזהיב. מורחים בריבה מומסת, מקררים ומגישים.

גיוון:
מחליפים את האגסים בפירות יער או באפרסמונים פרוסים. מפזרים או מסדרים על גבי הקרם ואופים באותו אופן.