קיצור דרך: משתמשים בפירות משומרים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית קרם מרציפן:
לבישול האגסים:
לזיגוג:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק והאגסים
1
: מעבדים את החומרים למעט החלמונים במעבד מזון בפולסים, עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתגבש בצק בעל פירורים גסים. אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2
מבשלים אגסים ביין עם סוכר, עד שהם רכים מעט אבל עדיין שומרים על צורתם. מסננים.
3
מרדדים את הבצק לעלה בקוטר כ-30 ס”מ. מניחים בתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות.
4
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים אפייה עיוורת
5
: מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד על הבצק ומעליהם מניחים שעועית יבשה. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב בלי להזהיב. מסירים את המשקולת ומצננים.
מכינים קרם מרציפן
6
: מערבלים סוכר וחמאה במעבד מזון. מוסיפים מרציפן, ביצים, ברנדי ושקדים, וכשמתקבל מרקם אחיד מוסיפים קמח לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים ואופים
7
: יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומסדרים מעל את האגסים.
8
אופים את הפאי כ-45 דקות עד שמזהיב. מורחים בריבה מומסת, מקררים ומגישים.
מחליפים את האגסים בפירות יער או באפרסמונים פרוסים. מפזרים או מסדרים על גבי הקרם ואופים באותו אופן.