מתכון

טארט ירקות שורש

מאפה רושם צבעוני ויפה, שטעים לאכול חם או פושר. שימו לב – עובי החיתוך משתנה מירק לירק בהתאם למשך הריכוך הנדרש

4,532 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט ירקות שורש. צילום: לירון אלמוג
טארט ירקות שורש. צילום: לירון אלמוג

חשוב להקפיד על סימטריה ועל דיוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרדדים בצק עלים לעלה בעובי 3 מ"מ. מסמנים עם סכין עיגול בקוטר 20 ס"מ וחותכים מסביבו בסכין חד. מסמנים בתוך העיגול עיגול קטן יותר בקוטר 18 ס"מ, תוך כדי לחיצה על הסימון (אבל לא חותכים, כך השוליים יתפחו יותר מהחלק הפנימי).

2

מוודאים שכל הירקות יבשים וקרים. מורחים כל סוג ירק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעט תימין על תפוח האדמה.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מורחים על העיגול הפנימי של הבצק גבינת שמנת. מסדרים את הירקות על הגבינה במעגלים צפופים מהחוץ כלפי פנים, לפי הסדר הבא: תפו"א, סלק, בטטה, זוקיני וגזר.

5

אופים כ-6 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות, ואופים 15 דקות נוספות. אם הטארט משחים מהר מדי, אפשר לכסות ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה ולהוציא מהתנור כשהבצק אפוי.

הצעת הגשה:

6

עם שמנת חמוצה ועירית.