מתכון

טארט לימון ולימונצ'לו

נכון שלימון הוא פרי של חורף, אבל יש בו משהו מאוד מזמין בקיץ. כאן בטארט כיפי עם קריצה קטנה של ליקר לימונים

1,777 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
טארט לימון ולימונצ'לו
טארט לימון ולימונצ'לו

נכון שלימון הוא פרי של חורף, אבל יש בו משהו מאוד מזמין דווקא בקיץ. כאן בטארט קיצי וכיפי עם קריצה קטנה של ליקר לימונים. אם אין לימונצ’לו, מוסיפים עוד 20 מ”ל מיץ לימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס”מ. מרפדים בבצק את תחתית ושולי התבנית ונפטרים מעודף הבצק. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

אופים את הבצק כ-20 דקות, עד שמתחיל להזהיב.

מכינים את המלית ואופים:

5

בזמן שאופים את הבצק טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים בזהירות על הבסיס.

6

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים 40-30 דקות עד להתייצבות המלית.

7

שומרים במקרר עד 4 ימים.