החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם שקדים:
לקלתית:
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את קרם השקדים
1
: מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר, חלמונים וגרידות לימון ותפוז. מוסיפים את השקדים ואת פירורי העוגה ומערבבים.
2
מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר וסוכר וניל. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החמאה. מצננים שעתיים במקרר.
בינתיים מכינים את הקלתית
3
: מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת, עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ ומרפדים בו את התבנית. מכסים בנייר אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים כ-10 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים עוד 5 דקות. מוציאים את הקלתית מהתנור אך לא מכבים אותו.
מרכיבים ואופים:
6
מורחים את קרם השקדים על הקלתית.
7
מסדרים את פרוסות הנקטרינות על הקרם בצורת מניפה ואופים כ-30-25 דקות.
8
מוציאים מהתנור ומברישים את פני הטארט בריבת משמש.
9
לפני ההגשה אפשר לקשט את שולי העוגה במעט פיסטוקים טחונים.
10
ריבת משמש חלקה מהווה זיגוג נהדר לפירות טריים. מדללים אותה במעט מים, ואם היא עדיין סמיכה מדי להברשה, מחממים כמה שניות במיקרוגל. לפני החימום אפשר להוסיף לה מעט סוכר, כדי לעדן את טעמה החמצמץ.