מתכון

טארט פרג ואגסים עם שטרויזל גרנולה

פרג טרי עושה פלאים בתוך עוגה ומקנה טעם ייחודי ומראה חגיגי. הגרנולה הפריכה שמעל מוסיהפ אקסטרה פריכות לחגיגה

9,069 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לשטרויזל גרנולה:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים למרקם של פירורים גסים.

2

מוציאים שליש מכמות הפירורים, משטחים על מגש ומעבירים למקפיא. את שני השלישים הנותרים אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 20 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט (אין צורך לשמן). מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים קטניות שישמשו כמשקולת.

5

אופים אפייה עיוורת כ-10 דקות עד שמתחיל להתייצב. מסירים את המשקולת ומצננים. משאירים את התנור פועל.

מכינים את המלית:

6

מביאים לרתיחה כוס חלב, סוכר וחמאה על להבה בינונית. מוסיפים פרג וסולת, מערבבים היטב (אם התערובת יבשה, מוסיפים עוד חלב, מכסימום 1/2 כוס) וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב רצוף בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים ומצננים.

7

מוסיפים קליפת לימון, וניל, גבינת שמנת, ביצה, קוביות אגסים ושקדים ומערבבים. יוצקים על הקלתית.

8

מכינים שטרויזל, אופים ומגישים: מערבבים את פירורי הבצק הקפואים עם אגוזים, שומשום ושיבולת שועל ומפזרים על המלית.

9

אופים 30-25 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב בהיר ומצננים.

10

בוזקים אבקת סוכר לקישוט ומגישים בטמפ' החדר.