החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לשטרויזל גרנולה:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת של פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים למרקם של פירורים גסים.
2
מוציאים שליש מכמות הפירורים, משטחים על מגש ומעבירים למקפיא. את שני השלישים הנותרים אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 20 דקות.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית טארט (אין צורך לשמן). מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים קטניות שישמשו כמשקולת.
5
אופים אפייה עיוורת כ-10 דקות עד שמתחיל להתייצב. מסירים את המשקולת ומצננים. משאירים את התנור פועל.
מכינים את המלית:
6
מביאים לרתיחה כוס חלב, סוכר וחמאה על להבה בינונית. מוסיפים פרג וסולת, מערבבים היטב (אם התערובת יבשה, מוסיפים עוד חלב, מכסימום 1/2 כוס) וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב רצוף בכף עץ עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים ומצננים.
7
מוסיפים קליפת לימון, וניל, גבינת שמנת, ביצה, קוביות אגסים ושקדים ומערבבים. יוצקים על הקלתית.
8
מכינים שטרויזל, אופים ומגישים: מערבבים את פירורי הבצק הקפואים עם אגוזים, שומשום ושיבולת שועל ומפזרים על המלית.
9
אופים 30-25 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב בהיר ומצננים.
10
בוזקים אבקת סוכר לקישוט ומגישים בטמפ' החדר.