מתכון

טארט שוקולד וגראפה

טארט שוקולד הוא קינוח קלאסי. אפשר להוסיף לשכבה העליונה שלו גראפה איכותית, שתתן לו "קיק" אלכוהולי רציני

2,234 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
טארט שוקולד וגראפה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טארט שוקולד וגראפה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הקונדיטורית מיכל בוטון ששורשיה נטועים מאחורי הבר מטשטשת את הגבולות בין קינוח לקוקטייל. כאן היא מכינה טארט שוקולד עם ציפוי מתוק מושקה בגראפה איכותית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית שוקולד אפויה:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

שמים קמח, קקאו, חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות נמוכה לתערובת פירורית. מגבירים את מהירות המיקסר, מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים רק עד לקבלת בצק.

2

מכדררים את הבצק שנוצר, משטחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים בתבנית. מעבירים למקרר ל-30 דקות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו את הקטניות.

6

אופים 15 דקות ומסירים את המשקולת. מצננים את הקלתית ומשאירים את התנור דולק.

מכינים את המלית:

7

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים ומצננים מעט.

8

מקציפים ביצה עם חלמונים וסוכר 5 דקות לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קורנפלור, קמח ומלח ומערבלים רק עד שהם נטמעים. יוצקים את המלית על הקלתית החצי-אפויה.

9

אופים 12 דקות עד שמתקבל קרום סדוק בשכבה העליונה. מצננים.

מצפים את העוגה:

10

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מוסיפים באיטיות גראפה תוך כדי ערבוב. יוצקים על הטארט ומעבירים למקרר.

11

שומרים מכוסה במקרר עד שבוע. מגישים קר או בטמפ' החדר.