מתכון

טבֶּחָה בִּלקַרָעה

תבשיל יצירתי שהוא ארוחת ערב שלמה: גרסה זריזה למעדן טריפוליטאי

26,667 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
טבֶּחָה בִּלקַרָעה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
טבֶּחָה בִּלקַרָעה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

פרגיות הוא שם קוד לחלק הכי עסיסי בעוף: בלי עצמות, בלי עור ועם הכי הרבה טעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת ומטגנים פרגיות במחבת 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים בצל ומטגנים 5-3 דקות עד הזהבה.

2

מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהרסק מאבד חמיצות.

3

מוסיפים קוביות דלעת, מכסים במים ומבשלים מכוסה כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהדלעת רכה והנוזלים מתאדים. מתבלים במלח לפי הצורך.

4

מפזרים מעל פטרוזיליה (או כוסברה) ומגישים חם עם קוסקוס או חלה טרייה.

גיוון:
משדרגים את התבשיל על ידי הוספת כוס גרגרי חומוס מבושלים, אפונה ירוקה או קוביות תפוחי אדמה יחד עם הדלעת.