פרגיות הוא שם קוד לחלק הכי עסיסי בעוף: בלי עצמות, בלי עור ועם הכי הרבה טעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים שמן במחבת ומטגנים פרגיות במחבת 5 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים בצל ומטגנים 5-3 דקות עד הזהבה.
2
מוסיפים רסק עגבניות וכוס מים ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית עד שהרסק מאבד חמיצות.
3
מוסיפים קוביות דלעת, מכסים במים ומבשלים מכוסה כ-30 דקות על להבה נמוכה עד שהדלעת רכה והנוזלים מתאדים. מתבלים במלח לפי הצורך.
4
מפזרים מעל פטרוזיליה (או כוסברה) ומגישים חם עם קוסקוס או חלה טרייה.
משדרגים את התבשיל על ידי הוספת כוס גרגרי חומוס מבושלים, אפונה ירוקה או קוביות תפוחי אדמה יחד עם הדלעת.