מתכון

טוויל בסיסי

מתכון לטוויל הקלאסי, שאפשר "להלביש", לתבל ולגוון באינספור טעמים

45,609 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טוויל בסיסי. צילום: מיכל רנרט
טוויל בסיסי. צילום: מיכל רנרט

אנחנו מכירים אותה מהפטיסרי הצרפתית. טוויל (elit ,eliut) היא עוגיה דקיקה ופריכה, הנאפית זמן קצרצר בתנור. ככלל, מהירות היא שם המשחק בהכנתה: בעוד העוגיה חמה (וכדאי לכם להזדרז, כי היא מצטננת בשניות) "מכופפים" ומעצבים אותה בצורה הרצויה, וכשהיא קרה – העיצוב נשמר. שומרים מפני לחות ואוכלים את המאפה כמו שהוא, או מגישים כחלק בלתי נפרד ממַנה. זה מתכון לטוויל הקלאסי, שאפשר "להלביש", לתבל ולגוון באינספור טעמים. הבצק דליל, כמעט בלילה, וחשוב למרוח אותו בצורה דקה ואחידה ככל האפשר. משך האפייה קצרצר. השף שלום שיטרית חושף את סודות המאפה הכי דקיק.

טווילים – עשה ואל תעשה

*במקום חמאה, אפשר להשתמש במרגרינה בטעם חמאה ("מחמאה"), אבל אל תנסו את המתכון עם מרגרינה או שמן – הטעם החמאתי חשוב.

*התייחסו לזמני האפייה במתכונים שלפניכם כאל המלצה בלבד. הרבה יותר חשוב לשים לב לתנור שלכם ולעקוב אחרי שינוי הצבע של הטוויל. בקיצור: היזהרו מאפיית יתר.

*את בצק הטוויל אפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר בכל פעם כמות קטנה לפי הצורך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת משחה אחידה. מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבבים.

2

מקציפים קלות את החלבון ומערבבים עם תערובת החמאה והקמח. מוסיפים את שאר הקמח ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת משחה אחידה. מכניסים למקרר לשעה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מורחים עיגולים אחידים מהתערובת על משטח סיליקון או נייר אפייה משומן. אופים כ-10 דקות, או עד לשינוי הגוון. כשהטוויל עדיין חם, אפשר לעצב אותו בצורות שונות. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.